Covid-19 har orsakat mer än sjukdom

Insändare 27 april 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Covid-19, viruset som har påverkat världen till att ta till extrema åtgärder. Inte nog med att alla blev sjuka och en pandemi svepte över världen. 
Jag förstår att folk faktiskt dör av viruset och att det är ett problem man ska ta på största allvar, men inledningsvist så vill jag säga att covid-19 kan faktiskt påverka utan att smitta eller döda någon. Vi har distansutbildningarna till exempel.

Nackdelarna med distansutbildning är för det första att vissa människor inte kan hänga med, närmare bestämt så är det inte ett fungerande koncept för alla då det finns de som struntar i att göra uppgifter eller logga in på datorn. För det andra så handlar det om rutinerna som påverkas kraftigt bland unga och vuxna.

För det tredje så påverkar det oss föräldrar med ekonomin när man inte kan jobba eller har barn. Då tänker jag att man vabbar och det i sin tur leder till försäkringskassan och sen vidare, och då har det redan påverkat ekonomin. 

Vad det gäller barnen så har det förekommit problematiska situationer där unga inte hänger med och blir lätt förvirrade. När dom kommer hem så kanske det inte blir så mycket leka med kompisar, för alla har olika regler och ser lite olika på covid-19.
Orsaken är ju att det är ett virus som faktiskt kan döda. Det innebär att viruset har skapat en rädsla bland oss. Sammanfattningsvist så vinner covid-19 viruset igen.

Jag avslutar genom att säga att jag tycker det är tråkigt att så mycket stängs ner för oss, men å andra sidan så kanske det är lika bra för att inte behöva sprida skiten vidare. 


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa