Coronasäker skolskjuts gäller inte i Vingåker!

Benny Goldén är kritisk till att kommunen låter barn och ungdomar trängas i fulla taxibilar till Katrineholm för att de går på särskolan eller gymnasiesärskolan trots att  covid-19 ökar.

Benny Goldén är kritisk till att kommunen låter barn och ungdomar trängas i fulla taxibilar till Katrineholm för att de går på särskolan eller gymnasiesärskolan trots att covid-19 ökar.

Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT

Insändare2020-11-13 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Folkhälsomyndigheten är klara i sin bedömning att covid-19 ökar och vi måste skärpa alla regler. I Vingåker slår man igen badhus, slottet och biblioteket vilket inte är förvånande utan bra åtgärder.
Samtidigt låter kommunen barn och ungdomar trängas i fulla taxibilar till Katrineholm för att de går på särskolan eller gymnasiesärskolan. Det enda svaret som de ger är att de ska stanna hemma om de är sjuka.

På vilket sätt är det okey att pressa in fulla bilar med ungdomar från olika klasser och skolor i samma bil. Hur kan ni försvara det beteendet när vi samtidigt ska undvika kollektivtrafik i stort.
Vi har inget val för våra ungdomar, det finns ingen verksamhet för oss i Vingåker och måste då lita på de transporter som finns. Borde de inte då vara covid-19 säkrade?
Många personer med funktionsvariation är dessutom i riskzonen vilket inte förbättrar situationen.
Men som vanligt ungdomar med funktionsvariationer står inte så högt i kurs hos Vingåkers kommun.
Kan det vara så ätt det bara är plånboken som talar?