Coronaanpassat julbord – följer rekommendationerna

Vid coronaanpassat julbord följer vi de rekommendationerna som ges dels av Folkhälsomyndigheten samt även av lokala regioners rekommendationer. Skriver Vingåkers Musik & Nöje och Widén-Poppe-Strand.

Vid coronaanpassat julbord följer vi de rekommendationerna som ges dels av Folkhälsomyndigheten samt även av lokala regioners rekommendationer. Skriver Vingåkers Musik & Nöje och Widén-Poppe-Strand.

Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Insändare2020-11-14 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Uppfattar inte kommunen att det är coronakris? "Publicerad 11/11.

Hej kära"förbannad"! 

Angående din insändare ”uppfattar inte kommunen att det är coronakris” vill vi klargöra vissa saker. För det första så är evenemanget ett samarbete mellan Widén, Poppe, Strand och Vingåkers Musik och Nöje, ej Vingåkers kommun. Det som kommunen är delaktig i är att bevilja tillståndsansökningar och att se till att arrangörerna följer de riktlinjer och lagar som gäller. 

Vad det gäller coronaanpassat julbord så följer vi de rekommendationerna som ges dels av Folkhälsomyndigheten samt även av lokala regioners rekommendationer, i vårat fall Sörmland. Vi har inte någonstans fastställt eller uttryckt om hur matserveringen och hur mycket personal och vilka skyddsåtgärder vi vidtagit, så att uttrycka sig på det sättet du gjorde citat ”varje gäst själv skall hämta sin mat från det dignande matbordet” är direkt felaktigt då du inte har någon som helst insyn i vår verksamhet. 

Vi har löpande haft möten och diskussioner angående evenemangen och säkerheten för de gäster som bokat, samt hur vi kan garantera en smittsäkermiljö allt utifrån pandemins hemska framfart. Vi har även personer i vår organisation som jobbar inom vården och har full förståelse för vilka faror och vilka faktorer som är viktigt att tänka på. Vi har under helgen bestämt att vi kommer ställa in julshows evenemanget, detta i samråd med olika myndigheter och expertis samt andra aktörer som jobbar med liknande projekt och verksamheter. Hoppas detta ger svar på dina funderingar ”Förbannad”