Centerpartiet vägrar se verkligheten

 Nu har Annie Lööf målat in sig i ett hörn och kallar Centerpartiet för den ”breda mitten”. Men där står hon ganska ensam, för ingen vill samarbeta med henne, skriver signaturen C.E.G.

Nu har Annie Lööf målat in sig i ett hörn och kallar Centerpartiet för den ”breda mitten”. Men där står hon ganska ensam, för ingen vill samarbeta med henne, skriver signaturen C.E.G.

Foto: Foto: Claudio Bresciani/ TT

Insändare2022-02-17 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Replik till Victoria Barrsäters "För företagen, landsbygden och medmänskligheten".

Nu visar ännu en mätning att Centerpartiet har gått från att vara ett landsbygdsparti till att bli ett storstadsparti, som företräds av folk som saknar arbetslivserfarenhet utanför maktens korridorer. Det är Expressen/infostat som redovisar mätningen.

Att partiets kärnväljare, som finns på landsbygden, motsätter sig den utvecklingen är ganska självklart. De anser att C blivit ett elit och storstadsparti. Kärnväljarna menar att partiledningen på nationell nivå inte tar hänsyn till gräsrötternas syn på invandringspolitiken som på landsbygdspolitiken. Ledningen, Annie Lööf, proklamerade tidigt för öppna gränser och att Sverige skulle kunna ha en befolkning på 30 miljoner invånare.

Innan valet 2018 trodde många på vad Annie Lööf sa, att hon inte skulle stödja Socialdemokraterna. Men så kom januariavtalet och ajöss med det löftet. Nu har hon målat in sig i ett hörn och kallar Centerpartiet för den ”breda mitten”. Men där står hon ganska ensam, för ingen vill samarbeta med henne.

Nej, en gång var Centerpartiet ett konservativt parti och vad är konservatism? Det är samarbete, tradition och pragmatik. C vägrar se till verkligheten och det kan bli förödande för partiet framöver. Svenska folkets dom kan bli hård i höst och då blir det till att lämna de fina salongerna, förhoppningsvis då tillsammans med två andra verklighetsfrånvända partier.