Bristande engagemang i Katrineholm

En manifestation mot Rysslands invasion av Ukraina arrangerades i Katrineholm i söndags. Högst 50 personer samlades. Nu skäms jag verkligen, skriver Hans Lundström.
Bilden: Till Norrmalmstorg i Stockholm kom en stor folksamling i lördags för att visa sitt stöd för det ukrainska folket. Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör i Sverige, talade vid demonstrationen.

En manifestation mot Rysslands invasion av Ukraina arrangerades i Katrineholm i söndags. Högst 50 personer samlades. Nu skäms jag verkligen, skriver Hans Lundström. Bilden: Till Norrmalmstorg i Stockholm kom en stor folksamling i lördags för att visa sitt stöd för det ukrainska folket. Andrij Plachotnjuk, Ukrainas ambassadör i Sverige, talade vid demonstrationen.

Foto: Johan Jeppsson/TT

Insändare2022-03-13 22:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Söndag, solen skiner och våren gör sig påmind. En stärkande promenad gör gott för hälsan och själen. Min promenad leder till Stortorget i Katrineholm. Där äger en manifestation rum mot Rysslands invasion av Ukraina. Högst 50 personer är samlade. Flertalet 40-talister. Nu skäms jag verkligen.

I Ukraina pågår strider mot civilbefolkningen. Brott mot folkrätten är vardag för de ryska trupperna. Mödrar med barn blir oskyldigt beskjutna i "fredade" korridorer. Ohyggliga scener utspelar sig framför ögonen på oss. Och...

Max 50 personer, och äldre, orkar gå till Stortorget för att visa sin solidaritet med det Ukrainska folket. Det är ett mycket dåligt bevis på engagemang från katrineholmarnas sida. Frihet och demokrati trodde jag var något att stå upp för och försvara. Och var höll den yngre generationen rum ? De var i alla fall inte på Stortorget. Egoism och självförverkligande är tydligen viktigare för dem än att försvara en demokrati och visa sympati.

Skärpning. Kom nästa söndag, klockan 14 till Stortorget !