Blir rullator och rullstol nästa steg

Insändare 16 juni 2022 07:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 1/6 hade Katrineholms-Kuriren ett reportage angående funktionsnedsattas trehjuliga cyklar och den 2/6 hade jag en insändare inne i samma ämne, alltså att vi skall köpa ut dem numera.

Svaret i reportaget var inte särskilt tillfredställande och insändaren har förbigåtts med total tystnad. Under ett valår är det väldigt intressant vad som kommer efter att vi skall betala för cyklarna. Blir nästa steg att man måste köpa sin rullstol eller rullator? Kanske permobilen också?

Och varför i hela världen har de synskadade hela tiden fått betala för sin cykel? Jag antar att de beslutande är medvetna om att det mesta är förbaskat dyrt i samhället idag. Igår också, för den som behöver medicin, läkarbesök, sjukgymnasthjälp eller annat. Lägg sen till specialkost på grund av överkänslighet/allergi, då blir det riktigt svårt att få pengarna att räcka till.

Uppenbarligen var alla partirepresentanter väldigt överens om att cyklarna skall köpas ut, men hur är det med frågorna ovan – är ni lika överens där? Det finns massor med andra utgifter att dra ner på för vår region. Höga arvoden till politiker, hyrläkare och sjuksköterskor med flera.

Lite brainstorming kanske vore på sin plats, så slipper de allra svagaste grupperna torska varje gång. Eller är det själva poängen?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa