Bli inspirerad av perrongen

Insändare 24 januari 2022 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På vårt torg bör det finnas möjlighet för folk att träffas, handla, eller bara sitta ner och kanske äta sin lunch. Torget är perfekt i storlek och öppenhet när matmarknaden kommer till stan och för restaurangtältet under Katrineholmsveckan, men också för marknadsknallar, grönsaks- och klädförsäljare och för uppträdanden.

En fin fontän, en mur runtom som skapar rum – där skulle en uteservering göra sig bra. Kanske lite lekredskap för att locka barnfamiljer samt träd och grönska. 

Busstationen är inte så vacker, men om man river den och tar inspiration från taken vid tågperrongerna, lyfter den arkitekturen till busstationen och uppför en ny byggnad i ett plan, med samma takstil och binder ihop torget med järnvägsstationen. Kanske bygga i vinkel? I ena änden, mot gamla raggarbacken, skulle en restaurang kunna inrymmas. Bussar kan stanna på samma ställe som nu. Vinkeln, förlängningen, uppförs längs med backen ner till tunneln så att några knallar kan få tak över huvudet. 

Det finns så många vackra torg att få inspiration från. Googla på Wejherowo i Polen. Torget där skulle kunna stå modell för vårt.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Åsikter om guldhuset

Insändare: Fokusera på sakskälen mot att bygga

Fokusera på sakskälen mot att bygga

Insändare: Vi röstade och guldhuset vann!

Vi röstade och guldhuset vann!

Insändare: Beslutsfattare –var mer lyhörda för opinionen!

Beslutsfattare –var mer lyhörda för opinionen!

Insändare: Gör en variant av "Turning Torso"

 Gör en variant av "Turning Torso"

Insändare: Guldhus = utveckling?

Guldhus = utveckling?
Visa fler