Bidra till Ukraina – om ni kan!

Ukraina behöver all hjälp landet kan få. Du kan bidra.

Ukraina behöver all hjälp landet kan få. Du kan bidra.

Foto:

Insändare2024-01-24 10:12
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kriget i Ukraina har snart pågått i två år och ett nytt krig började i höstas i Mellanöstern. Jag undrar om 2024 blir lika mörkt som förra året. 

Men i stället för att omfamna mörkret och gå i mental dvala under resten av året, kan man faktiskt börja agera och hitta sprickan i muren som släpper fram ljuset. I december läste jag en artikel i KK om en hjälporganisation i Flen som skickar ljusstumpar till Ukraina. Stearinet återbrukas och ger både värme och ljus till soldaterna vid fronten. 

I söndags lämnade vi in kassar med hygienartiklar, konserver, torr varor, hundmat, och godis till Gunita Persson, som är initiativtagaren till ”Hjälp till Poltava i Ukraina” – gruppen. Våra kassar körs med transporten till Poltava redan nästa vecka och gör livet något lättare för soldater och civila.

Jag vet att många familjer kämpar med ekonomin härhemma och då känns hjälpen till Ukraina avlägsen, men om du kan bidra, gör det!

Ukrainarna har rätten på sin sida, de började inte anfallskriget som ödelägger deras land. De har inte råd att vara krigströtta så de fortsätter att kämpa. I Sverige kan vi vara trötta på många saker, men inte på ett krig som vi inte har.