Besparingar stora konsekvenser för barnen

Det sparbeting på 13,6 miljoner som har lanserats av S och M majoriteten riskerar att slå hårt mot alla elever och framförallt mot eleverna med de största behoven. 
Skriver Tony Rosendahl (V).

Det sparbeting på 13,6 miljoner som har lanserats av S och M majoriteten riskerar att slå hårt mot alla elever och framförallt mot eleverna med de största behoven. Skriver Tony Rosendahl (V).

Foto: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT

Insändare2020-08-25 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det sparbeting på 13,6 miljoner som har lanserats av S och M majoriteten riskerar att slå hårt mot alla elever och framförallt mot eleverna med de största behoven. Sparbetinget på 13,6 miljoner motsvarar 26 tjänster. Det är med stor oro som vi inväntar vad som kommer att ske. Ska elevassistenter tas bort? Är det stopp för vikarier? Hur drabbas elevhälsan? Vad händer med kulturskolan? Vad händer med måluppfyllelsen?

Från Vänsterpartiets sida vill vi ge nämnden den lönekompensation på 13,6 miljoner som behövs istället för att lägga ett alldeles för stort resultat på över 40 miljoner vid bokslutet. Vi vill också se över möjligheten till omfördelningar inom den kommunala budgeten för att stärka bildningsnämndens ram. Att spara idag på våra barn och ungdomar kommer att ge långtgående konsekvenser för framtiden.