KD bäst lämpat för uppdraget i Bryssel

Insändare2024-05-25 14:53
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Glöm aldrig varför EU skapades. Efter första och andra världskriget behövdes starka allianser för att återuppbygga Europa. Freden är inte en självklarhet. Friheten är ingen självklarhet. Frihandeln är ingen självklarhet. Gränser för vad Europa med medlemsländer accepterar är ingen självklarhet.

Vi ska nu rösta på personer och partier som ska verka i Bryssel i parlamentet under 5 år. Arbetet går ut på att ta fram förslag för ett bättre Europa. Inte lätt att förstå hur allt går till med besluten i Bryssel. Ytterst ska Sveriges riksdag godkänna förslagen för Sveriges del.

Sverige har 21 platser av 705 totalt i Bryssel. Dom flesta svenska partierna har valt sina samarbetsgrupper i parlamentet. Storleken på samarbetsgrupperna skiljer stort. En röst på en mindre grupp kommer få svårare att få igenom sina förslag. 

Gör din röst hörd genom att rösta i EU-valet. Du avgör vilka personer som är bäst lämpade att företräda svenska värderingar och för Sveriges bästa. Viktigast av allt är att vi sätter människan före systemet. Alla beslut ska inte fattas på EU-nivå.

Vi vet vem som är bäst lämpad för uppdraget. KD – Gränser & Frihet

KD Katrineholm
Marian Loley
Johanna Hellberg
Pia Fagerberg Svanqvist