Bassängen Kupoolen gör underverk varje dag

Insändare2023-12-25 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Inga politiska beslut har tagits för att stänga Kupoolens bassäng på Kullbergska sjukhuset. På grund av provtagningsproblemen stänger bassängen från den 1 januari 2024 för externa gäster.

Sjukhusets egen personal som använder bassängen klarar tydligen av att ta prover medan övriga ”privata kunder” inte kan hantera detta tillfredsställande. Är det ett problem eller går det att lösa? Hur kan personalen lösa detta med provtagning och inte instruktörerna? Omkring 150-200 vuxna får rehabilitering genom vattengymnastik varje vecka.  

Utredningen som regionstyrelsen gör med länets alla tre bassänger ska ge svar kvartal ett 2024 på vad som behöver göras med teknik, underhåll och aktuell status utifrån minskad kostnadsutveckling.  

Nu stängs kupolen av en tjänsteman från 1 januari 2024. Det är några månader bort innan utredningen förväntas vara klar. Det är väldigt viktiga rehabiliteringsmånader för personer med exempelvis reumatiska och artrosbesvär. Vi är många som vill gå till vår rehabilitering året runt. Vi löser provtagningarna lika bra som personalen, tills problemet är löst.