Återvinningsproblemen kvarstår

När ska återvinningseländet ta slut? Det är dags för de styrande i Katrineholm att lösa problemen vid våra återvinningsstationer. Skriver insändarskribenten.
Bilden är tagen vid annat tilllfälle.

När ska återvinningseländet ta slut? Det är dags för de styrande i Katrineholm att lösa problemen vid våra återvinningsstationer. Skriver insändarskribenten. Bilden är tagen vid annat tilllfälle.

Foto: Henrik Wising

Insändare2020-09-23 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

När ska återvinningseländet ta slut? Det är dags för de styrande i Katrineholm att lösa problemen vid våra återvinningsstationer. Idag besökte jag stationen vid Stockholmsvägen. Där hade någon som vanligt dumpat hushållssopor samt kartonger som de inte orkat lyfta armarna för att lägga i. Jag tog dessa och la i dem i containern. Då hoppade en stor råtta fram som gömt sig i matavfallet. Idag låg det till och med använda bindor på marken. Fy vad äckligt! Jag som trodde att jag bodde i en civiliserad stad och inte i bushen. Ofta ser ju denna återvinningsstation ut som ett inferno med hela asfaltplanen täckt av skräp. 

Har bekanta som rapporterar att de får hoppa över råttor i stort sett varje gång de besöker ovannämnda station. Vad gör miljö- och hälsoskyddsnämnden åt denna ständigt pågående sanitära olägenhet?

På alla återvinningsstationer som jag besöker i Katrineholm dumpas ständigt olagliga sopor. När ska folk lära sig att man inte får slänga matavfall, trädgårdsavfall, gamla möbler, madrasser, kaffebryggare - det vill säga allt mellan himmel och jord - på återvinningsstationen?

Mitt förslag är att kommunen inköper ett antal kameror för bevakning av platsen samt sätter upp stora tydliga skyltar på olika språk om vad som får slängas och inte, då det uppenbarligen saknas kunskap om detta. Dessutom bör påpekas att inget avfall får läggas utanför containrarna. På skyltarna ska också anges att överträdelse straffas med böter för miljöbrott om minst 1000 kr.

Politiker och tjänstemän i Katrineholms kommun ta ert ansvar!

Gör Katrineholm rent igen!