Är inte imponerad av "vinsten" med Mälartåg

Insändare 13 december 2021 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Den 12/12-21 tog Mälartåg och MTR över regionaltrafiken i länet till gagn för alla pendlare som slipper SJ och dess krångliga personalbokningssystem samt alla vagnfel. 

Trafikverket däremot finns det nog inget hopp om. De kommer säkerligen att brottas med sina el- och växelfel i åratal. 

För mig som pensionär har resandet med SJ medfört kraftiga rabatter när jag bokat i god tid innan, sista minuten eller pensionärspriser av olika slag. Det har jag kunnat få genom att jag rest på tider då det varit glest på tågen samt på lågpris under helger. Allt detta försvinner nu och jag får betala fullt pris oavsett ifall det är rusningstrafik eller låg trafikvolym. När jag dryftat detta med Mälartrafik på webben får jag höra att ifall jag kan hitta likasinnade pensionärer i talrika grupper, kanske i bästa fall att Mälartåg ändrar sig. 

Den stora vinsten för mig som pensionär är att jag kan boka om mina biljetter till det förhöjda pris som nu blir standard, tack för det kära politiker. Kan inte påstå att jag är imponerad! 

Säger istället till er: Gör om, gör rätt.

Undrar även varför bokning av biljetter skall gå via SJ:s system, som tar en extra avgift för servicen. Det var väl SJ ni ville bli av med eller ...? Vore tacksam om någon ansvarig kunde svara på kritiken.


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Insändare: Gratis buss på grund av lågtrafik

Gratis buss på grund av lågtrafik

Insändare: Mälartåg – inte för turister, barn, äldre eller miljön

Mälartåg – inte för turister, barn, äldre eller miljön

Insändare: Mälartåg dubbelt så dyrt för pensionärer

Mälartåg dubbelt så dyrt för pensionärer