Apokalyps eller framtidstro

Insändare 12 augusti 2021 18:20
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Mänskligheten står idag för enorma utmaningar. Temperaturen på jorden stiger, polarisarna och glaciärer smälter i en oåterkallelig hastighet, havsnivån stiger, havsströmmarna avtar, korallreven dör, fiskebestånden i haven minskar dramatiskt, biologiska mångfalden på land minskar dramatiskt, permafrosten tinar, världens skogar brinner och skövlas, torka och öknar sprider sig och tillgången på sötvatten och naturtillgångar minskar dramatiskt etc.

Trots det stadigt minskade livsutrymmet lever den rika världen som om att tillgångarna är oändliga. Miljardärer leker rymdcowboys med sina rikedomar och anordnar sällskapsresor ut i rymden och planerar för resor till Mars. Konsumtion av lyx och överflöd ökar stadigt trots pandemier trots tydliga varningstecken om vad som sker runt om i världen. Att livsutrymmet för de mest beställda och utbildade minskar tycks inte bekomma.

För att undvika en apokalyptisk (undergång) måste vi som kan ta ansvar idag. Imorgon kan det vara för sent. Tid är ingenting, det är nu det gäller, inte sen.
Sen är det för sent.

 

Ämnen du kan följa