Anvariga på äldreboenden måste ta sitt ansvar

Förhoppningsvis tar alla beslutande lärdom av det som hänt, tar sitt ansvar och slutar skylla på ”någon annan”.
Skriver insändarskribenten.

Förhoppningsvis tar alla beslutande lärdom av det som hänt, tar sitt ansvar och slutar skylla på ”någon annan”. Skriver insändarskribenten.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Insändare2020-06-05 05:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det är skrämmande att höra hur det stått till i hemtjänsten i Eskilstuna: munskydd av pappersservetter, ponchos från Parken Zoo som ”skyddsrockar” då man inom hemtjänsten saknat både kunskap och skyddsutrustningar.

 Naturligtvis är det inte enbart i Eskilstuna detta skett, man kan förmoda att det är likadant i hela landet. Men ändå frånsäger sig varenda chef allt ansvar – det som inträffat måste bero på någon annan! Nu ser man också vad våra folkvalda politiker förstår och vilken framförhållning de har när de gemensamt beslutat att inte längre hålla några som helst lager på skyddsutrustningar; här i Sverige kan väl inget hända?

I Katrineholms kommuns äldreboende är det ”normalt” med bajsfläckar och dålig lukt i lägenheterna, inte beror det på ”missförhållanden”. Jag skulle vilja veta hur många av tjänstemännen, cheferna och politikerna som har liknande förhållanden hemma hos sig. På ett äldreboende hamnar man då man själv är oförmögen att handha sitt fortsatt liv och får dessutom betala för tjänster och boende, men att man därmed utsätts för risken att förlora sitt liv i en pandemi på grund av att skyddsutrustning saknas, det är väl ingen som önskar sig. Förhoppningsvis tar alla beslutande lärdom av det som hänt, tar sitt ansvar och slutar skylla på ”någon annan”.