Anställ istället för att utnyttja människor

Min uppfattning är att människor ska ha betalt för utfört arbete. Skriver Tony Rosendahl, gruppledare för Vänsterpartiet i Katrineholm.

Min uppfattning är att människor ska ha betalt för utfört arbete. Skriver Tony Rosendahl, gruppledare för Vänsterpartiet i Katrineholm.

Foto: Carina Ekdahl

Insändare2021-05-21 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till Anneli Hedberg den 18/5.
Det är med förvåning jag tar del av Anneli Hedbergs inlägg om plockning av skräp. Hon påstår att jag på något sätt skulle se ner på det arbete som utförs av kommunens parkarbetare. Det är att tänja rejält på sanningen och ta ut svängarna när Vänsterpartiet är det parti som tydligast står upp för de anställdas arbetsvillkor och rättigheter. 

Min reaktion var på Göran Dahlströms ”direktiv” till kommundirektören att samla ihop en grupp människor som har försörjningsstöd och skicka ut dem för att plocka skräp vid Lövåsen. Där fanns inga tankar om utbildning eller kompetenshöjning. Det betyder i praktiken att dessa människor skulle utnyttjas som billig arbetskraft. 

Min uppfattning är att människor ska ha betalt för utfört arbete. Här har tydligen majoriteten identifierat arbetsuppgifter som behöver utföras. I det läget vore det bästa att anställa dessa människor, ge de utbildning och betala avtalsenliga löner. Slutligen, att någon uppbär försörjningsstöd innebär inte per automatik att personen är passiv eller inte går upp på morgonen. Att ha de förutfattade meningarna är att se ned på människor.