Ansiktsmask som skydd mot smitta

Insändare2020-06-11 05:15
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har börjat använda ansiktsmask sedan ett tag när jag någon gång verkligen vågar mig till affären och även senast jag var hos vårdcentralen. Folk reagerar olika på det, många ser förvånade på mig, därför vill jag gärna skriva följande:

Ja, jag vet hur man använder en ansiktsmask och beter mig därefter. Den täcker alltid näsa och mun. Om jag tar i den, så tar jag i banden och inte i masken. Jag desinficerar masken varje gång innan användning och sätter på mig den med desinficerade händer.
Masken hjälper mest de andra, jag råkar träffa och minst mig själv. Jag har respekt för alla människors liv och eftersom SARS-CoV-2 också smittar när man inte har symptom, har jag valt att sy och använda mina egna ansiktsmaskar. De är dessutom miljövänliga eftersom jag kan använde dessa om och om igen.

Jag syr gärna för dig med eller förklarar för dig hur man syr. Ju fler vi är som skyddar våra medmänniskor desto mindre är risken att någon insjuknar. Naturligtvis ska du helst stanna hemma, om du är i riskgruppen och glöm inte att hålla avstånd om ni lämnar hemmet.