Ännu en gråtvals av minoriteten M, C och KD

"Jag förstår att ni är besvikna och upprörda över att vi inte tänker likadant som ni gör. Men det betyder inte att vi sätter käppar i hjulet och förvränger fakta som ni säger", skriver Robert Skoglund (S).

"Jag förstår att ni är besvikna och upprörda över att vi inte tänker likadant som ni gör. Men det betyder inte att vi sätter käppar i hjulet och förvränger fakta som ni säger", skriver Robert Skoglund (S).

Foto: Arkiv

Insändare2023-02-23 07:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Vassa glasbitar regnar över Vingåkersoppositionen" som publicerades den 16 februari. Med detta inlägg avslutas debatten.

I en insändare den 16 februari så skriver Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna i Vingåker om oss i oppositionen.

Att besvikelsen är stor förstår jag. Att man även tydligen är så upprörda över att vi ifrågasätter deras politik så att man skriver en insändare som ger uttryck för just detta kan man ju fundera lite kring. 

Den som följde kommunfullmäktige måndag den 13 februari funderar nog också på vad minoriteten menar i sin kritik emot oss. Det är väl ändå inte vi som styr kommunen, det är ju M, C, KD med stöd av SD som gör det. 

Vi ifrågasätter att det saknades viktiga handlingar i dom ärenden som minoriteten presenterade på kommunfullmäktige. Dom har visst fallit bort svarar kommunstyrelsens ordförande, jaha. Men redan i kommunstyrelsen påvisade vi att ärendet inte var okej och att man inte gjort det som man behöver göra för att genomdriva sina förändringar. Likaså den utredningen som man nu hävdar skulle spara så mycket på den politiska organisationen. Den fanns inte heller med i handlingarna, den presenterade dom på sittande möte. Ett arbetssätt vi nu börjar se ett mönster i. För oss är det självklart att man förhandlar med de fackliga organisationerna innan man gör förändringar som påverkar personalen.

Barn och utbildningsnämndens ordförande pratade om att det vi förde fram var nonsens och att vi skadade den demokratiska processen. ”Vi vill ju utveckla kommunen och göra den bättre” uttryckte ordförande. Men det vill vi väl alla som jobbar politiskt. Det anser jag att vi gjort i många år och att Vingåkers kommun är en bra plats att leva och verka i. Som jag sa, jag förstår att ni är besvikna och upprörda över att vi inte tänker likadant som ni gör. Men det betyder inte att vi sätter käppar i hjulet och förvränger fakta som ni säger. Det är ju ni som inte kommer med den fakta som den beslutande församlingen måste ha för att kunna göra kloka och avvägda beslut för våra medborgare.

Att ni tänker slänga glasbitar på oss kommer inte uppmuntra den utsträckta handen som ni avlutar er insändare med. Vi har tydligt sagt att vi sätter oss gärna ned tillsammans och försöker hitta bra lösningar. Men vi tänker inte sluta med att granska och föra fram våra synpunkter. 

Robert Skoglund (S).
Robert Skoglund (S).