Annie Lööf – vet skäms!

Lööfs agerande har dragit löje över det svenska parlamentariska systemet, och dessutom gjort att SD nu fått ett reellt inflytande i politiken. Kan det bli mera fel? Skriver Urban Lundin.

Lööfs agerande har dragit löje över det svenska parlamentariska systemet, och dessutom gjort att SD nu fått ett reellt inflytande i politiken. Kan det bli mera fel? Skriver Urban Lundin.

Foto: Stefan Jerrevång/ TT

Insändare2021-11-30 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Alltsedan Sverigedemokraterna (SD) kom in i riksdagen har det rått stor enighet om att hålla dem borta från politiskt inflytande. Den som hårdast slagit vakt om principen är Annie Lööf. All heder för det. Men nu är de inne i värmen, tack vare just Annie Lööf., Hur är det möjligt?

Partierna på högerkanten har gett upp motståndet mot SD. De är så sugna på att regera, så att de glömmer/struntar i SD:s bakgrund. Så M, Kd och SD har tillsammans gjort en egen budget.

Centerpartiet röstade först för Magdalena Andersson som statsminister. Och sedan för högerns budget! 

Om man släpper fram Andersson som premiärminister borde man väl också rösta på hennes budget. Allt annat är ologiskt. Säger Jimmie Åkesson!!

Men drottningen i den breda (men tomma) mitten är sur. Hon, ledaren för ett 10 procent parti, sätter sig på höga hästar och talar om för ledaren för ett 25 procent parti (SAP), vem hon får tala med: Du får inte leka med mig, om du pratar med Nooshi. Jag tillåter inte vänstervridning. Hur vänstervridet är det att förbättra villkoren för de sämst gynnade pensionärerna?

Som hämnd för Anderssons ”svek” röstar alltså C för högerns budget. SD jublar! Oscar Sjöstedt, Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiska talesperson, säger: "Det här är en stor milstolpe, det här är första gången som vi medverkar i budgetsamtal med M och KD."

"Vi bara följde praxis,"säger Lööf. Så urbota dumt! Vem följer praxis om det leder till just det man inte ville – SD kommer in i värmen. För det är inte förbjudet att bortse från praxis.

Och varför väljer Centerns övriga ledamöter att traska patrullo, när deras ledare uppenbart tappat koncepterna? Obegripligt!

Lööfs agerande har dragit löje över det svenska parlamentariska systemet, och dessutom gjort att SD nu fått ett reellt inflytande i politiken. Kan det bli mera fel?