Grattis Jan Grönlund – före detta regiondirektör

Insändare2023-11-11 14:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Det finns all anledning till att gratulera förra regiondirektören till den högvinst som Region Sörmlands klantiga företrädare såg till att han fick – utan att ens köpa lottsedeln.

Som skattebetalare undrar jag (med flera) – hur oproffsiga och klantiga får våra högavlönade folkvalda företrädare vara? Hur såg egentligen rutinen att läsa anställningsavtalet (och eventuella andra tillkommande avtal) ut? Finns det ingen kvalitetssäkring? Jobbas det inte enligt någon form av standard till exempel ISO 9 000? Sades Jan Grönlund upp "som hastigast i en kafferast då inga papper fanns att tillgå"? eller finns det något annat försök till förklaring?

Att fatta beslut om nytt avtal om avslutning av anställningen i fel forum, på fel nivå, kan inte anses annat än klantigt och okunnigt och synnerligen amatörmässigt. Mer kan vi skattebetalare väl begära av dessa ledande människor i Region Sörmland – fy skäms på er alla!

Vi är säkert många som nu, om inte förr, har tappat allt förtroende för de styrande i Region Sörmland. Detta måste visa sig i kommande val.