Älskade Katrineholm

Insändare2020-09-02 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag förälskade mig i Katrineholm för cirka 15 år sedan. Ett besök i Katrineholm på ett café födde förälskelsen. Den lilla vackra staden med många grönområden och bevarad äldre bebyggelse. Människorna i Katrineholm, så annorlunda mot människor i staden där jag bodde. Trevliga, öppna, sociala. Vilt främmande människor på gatan som stannade till och tipsade om olika affärer med bra sortiment, allt från olika tesorter till damunderkläder.

En tid följde med sökande på nätet efter bilder på Katrineholm. Laddade ner bilder på stationshuset (!). Tanken på att en gång få bo där var född. 
2018 var ett delmål nått. Flyttade till ett gammalt hus på landet utanför Valla. Men så slutligen var målet nått i år. I november flyttar jag och maken äntligen till Katrineholm. Vi har funnit vår dröm. En mindre lägenhet som är precis lagom för två nyblivna pensionärer som tröttnat på snöskottning på vintern och gräsklippning på sommaren och tänker bara njuta av livet i det vackra Katrineholm i en fullt modern lägenhet som är som en dröm.