Allt blir dyrare – utom att vara medlem i Kommunal?

Trygghet ska inte vara en klassfrÄga. Alla ska ha rÄd att vara med i facket, skriver Jessica Leiding och Catarina Eriksson, Kommunal.

Trygghet ska inte vara en klassfrÄga. Alla ska ha rÄd att vara med i facket, skriver Jessica Leiding och Catarina Eriksson, Kommunal.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

InsÀndare2022-12-20 07:05
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

I Ă„r sĂ€nkte Kommunal medlemsavgiften – och nĂ€sta Ă„r Ă€r den oförĂ€ndrad. Det Ă€r bra och det Ă€r viktigt nĂ€r osĂ€kerheten Ă€r stor och det Ă€r ekonomiskt tuffa tider. I dyrtider som dessa Ă€r det extra viktigt att fackförbunden hĂ„ller emot och ligger kvar. För det Ă€r ju just nu, i osĂ€kra tider, som vi behöver trygghet i bĂ„de vĂ„r privatekonomi och pĂ„ jobbet. Det Ă€r nu vi behöver vara medlemmar i facket. 

Kommunal styrka Ă€r att mĂ„nga Ă€r med. Och ju fler vi Ă€r som Ă€r med, desto starkare Ă€r vi, pĂ„ arbetsplatsen, vid förhandlingsbordet och i samhĂ€llsdebatten. NĂ€r dĂ„liga tider gör att arbetsgivarna pressar medlemmarna i Kommunal Ă€nnu hĂ„rdare Ă€r medlemskapet i facket extra vĂ€rdefullt. Det ger ökad trygghet pĂ„ jobbet, koll pĂ„ dina rĂ€ttigheter och kraft att stĂ€lla krav i förhandlingarna med arbetsgivarna. 
DĂ€rför sĂ€nker vi medlemsavgiften – för att fler ska ha rĂ„d att fortsĂ€tta vara medlemmar och fler ska kunna gĂ„ med. Det Ă€r ocksĂ„ helt avgörande för hur vi kan förbĂ€ttra vĂ„ra arbetsvillkor och trygga lönerna. 
Vi Ă€r stolta över att medan allt annat runt oss blir dyrare, gĂ„r Kommunal i motsatt riktning. SĂ„ hjĂ€lp till att sprida ordet pĂ„ just din arbetsplats, bĂ„de till de som redan Ă€r medlemmar i Kommunal men Ă€ven de som kanske stĂ„r och funderar pĂ„ att gĂ„ med. 
Trygghet ska inte vara en klassfrÄga. Alla ska ha rÄd att vara med i facket.