Allas lika värde respekteras inte av SD

Nu är SD igång igen med att peka finger mot medborgarna. Nu handlar det om stoppandet av en sagostund, skriver insändarskribenten.

Nu är SD igång igen med att peka finger mot medborgarna. Nu handlar det om stoppandet av en sagostund, skriver insändarskribenten.

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Insändare2022-12-28 07:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar till inlägget "Så har SD visat var skåpet ska stå" 17/12.

Nu är SD igång igen med att peka finger mot medborgarna. Nu handlar det om stoppandet av en sagostund. Sagostund som hbtq certifierade biblioteket i Trelleborg bokat till sportlovet 2023. Sagostunden avstyrdes av politiker inom kultur- och fritidsnämnden med följande försvar: "Vi fick ett politiskt direktiv". Namnet på sagostunden var Lady Busty och Miss Shameless. Namnet störde sig politikerna sig på?! - Enligt dom hade namnet Babsan godtagits. Kulturminister Parisa Liljestrand uttalar sig till TT. Hon tycker som tidigare att politiker inte ska styra över innehållet i kulturutbudet exempelvis sagostunder m.m. Hon nämner vidare Tidöavtalet. Hon menar att avtalet är glasklart. Det avtalet står även SD bakom?! Så här lyder och beskrivs sagostunden från det hbtq certifierade biblioteket: "En sagostund där världen får vara precis så olik, stor och kärleksfull som den faktiskt är."