Alla som betalar skatt borde kunna leva

Ska inte alla i vårt samhälle som betalar skatt kunna leva? frågar sig insändarskribenten.

Ska inte alla i vårt samhälle som betalar skatt kunna leva? frågar sig insändarskribenten.

Foto: Henrik Montgomery (TT)

Insändare2023-11-24 10:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nu ska skatten sänkas för de som arbetar (har avlönad inkomst), men ska inte alla i vårt samhälle som betalar skatt kunna leva? Jobbar de som tjänar mest mer än många andra?

Det finns ju många välbeställda som inte betalar nämnvärd skatt. Medan många pensionärer får kämpa för att överleva. Ja, de har väl egentligen inte råd med några julklappar till sina närmaste som lever i en helt annan ekonomi. Varför räknas allt i pengar?

De styrande säger att de har fått våra röster, så nu gör de som de vill. När vi kommer till valen är det sparsamt med konkreta besked om vad de vill göra om de får makten. Då talas bara i termer som de vet att många vill höra, sänka bensinpriset och dylikt. Annat nämner de inte.

Men hur slår detta med att de som jobbar ska ha lägre skatt? Hur mycket ska då våra riksdagsmän skatta? Eller gäller skattelättnaden bara för de som befinner sig på en avlönad arbetsplats?

Ideellt arbete räknas inte in i systemet, det blir väl för avancerat för de styrande. Men vårt samhälle behöver det arbetet i allt högre grad allt efter att skatter sänks.

Vilka fick skattelättnad direkt efter att nuvarande regering tillträdde?