Alla måste följa restriktionerna under tredje vågen

Insändarskribenten menar att vi måste hålla i restriktionerna för att komma igenom den tredje vågen.

Insändarskribenten menar att vi måste hålla i restriktionerna för att komma igenom den tredje vågen.

Foto: Erik Simander/TT

Insändare2021-03-12 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående insändaren "Varför respekteras inte restriktionerna?" Publicerad 2/3. 

Liksom signaturen "Skärpning" 2/3 undrar jag varför folk inte respekterar corona-restriktionerna. Har ni gett upp allihop eller kunde ni, möjligen, ta ert ansvar som vuxna människor? Varför inte låta bli att sprätta munskydd omkring er, på alla möjliga konstiga ställen. Och slänga engångshandskar i egna soptunnan stället för i naturen. Sen har vi festerna och resandet. Går det att ta det lite lugnt kanske, har inte ni också äldre släktingar som kan bli smittade, kanske dö? 

Fick själv rena "nära döden" upplevelsen på ett av apoteken härom dagen när folk står i flock framför apparaten för nummer till recept. Gick inte att ta sig fram för att ta en lapp, lika lite som att tränga sig fram när ens nummer kom upp. 

Tänker ni överhuvudtaget? Måste tyvärr gå in eftersom medicinen var slut på nätapoteket. Jag gör inte om det. Och idag gick folk i flock och handlade. En och en har definitivt inte slagit igenom i Katrineholm. 

I andra länder protesterar man visst mot restriktionerna, till viss del även här i landet. Undrar vad man protesterar emot? Att man inte får chansen att bli smittad? Eller att jag vill inte ha det såhär. Faktiskt vill inte vi andra det heller, men vi accepterar att det är som det är och står ut. Gör det du också annars tar vi oss inte igenom tredje vågen. Jag säger bara, arma sjukvårdspersonal.