Alla har inte råd att köpa elbil

 Hur har MP tänkt kompensera vanliga arbetare som med sina hårt beskattade pengar köper en familjebil men har inte råd att lägga pengarna på en elbil? Skriver Keijo Manner.

Hur har MP tänkt kompensera vanliga arbetare som med sina hårt beskattade pengar köper en familjebil men har inte råd att lägga pengarna på en elbil? Skriver Keijo Manner.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Insändare2020-11-17 05:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Kommentar till debattartikeln "Detta får du för en röst på Miljöpartiet" den 9/11

Miljöpartiet (MP) ni skriver i er debattartikel om hur mycket ni har fått igenom och att vi ska lägga en röst på er. Sanningen är väl, att ni sitter i regering tack vare Socialdemokraterna (S) som gör allt för att de ska kunna ha en maktställning och sitta i regeringen. 

S tar tillbaka sina förslag om MP har en annan åsikt, även om den inte är bra för svenska samhället. Men de får sitta och regera. Hur har ni tänkt kompensera vanliga arbetare som med sina hårt beskattade pengar köper en familjebil men har inte råd att lägga pengarna på en elbil? Om ni får igenom att fossila bränslen slutar säljas om 10 år. 

Familjen kanske bor i hyreshus som inte har laddplatser till alla elbilar. Ni tycks inte ta hänsyn hur mycket skadliga ämnen som bildas i samband med batteritillverkningen. Vår sju år gamla Volvo är mera miljövänlig än elbilen under sina första fem till tio åren. Laddhybrider är inte så miljövänliga dom heller. Möjligen på korta sträckor men inte på landsvägskörning. fem till sex mil på el men resten är sedan bränsle som alla andra bilar. Verkligen ett sätt att lura folk och få dom tro, att de kör miljövänligt. 

Ni som så gärna vill skapa ren miljö, åk till länder där det behövs göra något. Men inget görs. Vindkraft i all sin ära, men den kommer aldrig räcka och täcka elförbrukningen till alla elbilar som ni drömmer om. Det är ju redan idag brist på el i vissa delar av Sverige. Nej, försök och hitta "sunda förnuftet" så kanske MP överlever några år till. Bygg kärnkraftverk istället. Det är nog inte säkert, att MP överlever nästa val. Folk är ganska trötta på alla konstiga idéer ni kommit med sista tiden.