"Utspelet från Anna Lejon (M) är bara rent valfläsk!"

Anna Lejon, Moderaterna i Vingåker håller sig inte till hela sanningen på sin fb-sida, skriver Irene Sandqvist (Politisk oberoende)Vingåker.

Anna Lejon, Moderaterna i Vingåker håller sig inte till hela sanningen på sin fb-sida, skriver Irene Sandqvist (Politisk oberoende)Vingåker.

Foto: privat

Insändare2021-11-09 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Anna Lejon, Moderaterna i Vingåker håller sig inte till hela sanningen på sin fb-sida. Kan det bero på att hon också skriver i samma inlägg: Om mindre än ett år kan du rösta för att byta ut nuvarande styret. Inget parti i socialnämnden eller kommunfullmäktige i Vingåker var emot FUT-funktionen, bara finansieringen. FUT är en förkortning av felaktiga utbetalningar av bland annat försörjningsstöd. 

Förslag från nämnden var att införa den inom ram. Attsatsen i motionen från Moderaterna var felskriven. Anna Lejon (M) skriver att S, C, MP, KD, V och VTL röstade ner förslaget. SD och M röstade emot FUT-funktionen på socialnämndens sammanträde såsom M föreslagit. Sen att SD ändrar sig från nämnd till fullmäktige kan man fundera över. Viner det någon piska kanske? Lejon påstår att Moderaterna kommer med konkreta förslag för att minska socialnämndens stora underskott. Jo så kan man se på det. Men innan man skriver eller kopierar en motion bör man ta reda på hur man inom kommunen redan jobbar för att minska bidragsfusket.

Det här utspelet från Lejon (M) är bara rent valfläsk! Varför ge sig på andra partier? Är det inte bättre att vara öppen för att ha diskussioner med alla partier för kommunens bästa? Tyvärr tolkar man Lejons utspel så att M inte vill ha något samarbete med några andra än SD.