Agera lokalt för klimatet NU!

Insändare 22 maj 2022 21:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tror du att Sverige kommer att påverkas av klimatförändringen? Om du svarar ja på den frågan är du en del av de 93 procenten svenskar som också tror det. Är du en av de 80 procent som tror att Sverige kan göra något för att bromsa upp klimatförändringen? Vi tror det! Efter en promenad häromdagen där vi knackade dörr för att prata om klimatet, koldioxidbudget och vår kommun så möttes vi av många intresserade män och kvinnor i olika åldrar.

Sverige har skrivit på Parisavtalet, som innebär att minska utsläppen av växthusgaser och jordens uppvärmning, och för att nå dit måste förändring ske på alla nivåer. Vi väljer att fokusera på vår kommun. En koldioxidbudget gör det tydligt för Katrineholms invånare var utsläppen sker och hur olika åtgärder kan minska utsläppen i relation till målet – att Katrineholm ska minska sina utsläpp i enlighet med Parisavtalet. 

FN:s klimatpanel (IPCC) har lyft fram att lokal omställning runt om i världen kan göra avgörande skillnad i det arbete som krävs. Beräkningar från WWF som släpptes nyligen visar att minskningen i år bör vara 21 procent! Det går inte att köra Chickenrace i klimatfrågan och vänta ut ”någon annan”. Agera nu för klimatet!


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Varm midsommar väntar sörmlänningarna – och ännu varmare blir det

Varm midsommar väntar sörmlänningarna – och ännu varmare blir det

Ledare: Mindre olja i Europa och fler cyklar i Katrineholm

Mindre olja i Europa och fler cyklar i Katrineholm

Debatt: Använd mark på Lövåsen som redan är exploaterad

Använd mark på Lövåsen som redan är exploaterad

Insändare: Använd resurserna om och om igen

Använd resurserna om och om igen

Insändare: Redo för klimatomställning

Redo för klimatomställning
Visa fler