Tore Karlsson, Österåker, har gått bort efter en tids sjukdom, 86 år gammal. Han var en välkänd person som var engagerad och aktiv på många håll.

Tore Karlsson föddes och växte upp i Floda socken. Föräldrarna hade ett litet lantbruk och Tore var en i en skara av sju syskon. Han gick i Strängstorps skola och började sedan arbeta.

Till en början jobbade han med trädgårdssysslor och allehanda jordbruksarbete i Nordankärr. Så småningom blev han chaufför på Budskickningscentralen i Katrineholm. Under sin militärtjänst fick Tore Karlsson utbildning för tyngre lastbil som han sedan körde. SKF blev hans nästa arbetsplats, och där jobbade han i olika perioder fram till 1961.

Han blev bussförare på SJ biltrafik ett par år, och var sedan anställd som extrachaufför åt Svenska Shell och körde olja under vinterhalvåret 1964-65. Året därpå körde han turistbuss för Lundborgs Omnibustrafik.

1967 startade Tore Karlsson egen städfirma, Tores städservice. Han hade över 50 anställda i Katrineholm och i filialen i Eskilstuna.

1984 började han ägna sig åt att köra buss igen. Han gick en utbildning för att köra turistbuss och körde utomlands för Scandorama. Han jobbade även för Julitatrafiken och för Sörmlands länsbussbolag. Innan Tore Karlsson blev pensionär skaffade han egen buss och körde turistresor, shoppingresor och skidresor.

Som pensionärer flyttade Tore Karlsson och hans Naemi från Katrineholm till Österåker. På senare år ägnade sig Tore mycket åt sitt stora intresse att fiska. Han hade fiskevatten i Öljaren och fångade bland annat kräftor, kokade och sålde. Han var aktiv i Österåkers fiskevårdsförening. Han var också aktiv i hembygdsföreningen och i ÖIS, där han var den som höll i midsommarfirandet i många år.

Även i Julita-Österåker PRO var Tore Karlsson engagerad. Han var föreningens ordförande ett par år.

På senare år började han sälja kokosbollar på marknader. Tore Karlsson var en mycket social person. Han var duktig på att skriva verser och fångade olika ämnen i uttrycksfulla rader.

Tore Karlsson var född 1932 och skulle i oktober ha fyllt 87 år.

Närmast anhöriga är makan Naemi och tre döttrar samt två syskon.