Tipsar om stuvade maskrosrötter och te på lindblom

Foto:

Övrigt2017-07-14 06:00

Nu gäller det att var och en tänker på att varje ledig stund användes till att tillvarataga de livsmedel, som finnas, så att vi få några förråd. Sörmländska män och kvinnor ha ju åtminstone på trädgårdsskötselns område förut gått i teten när det gällt framåtskridande, må de även nu visa vad de duga till!

Stuvade maskrosrötter

Vid de försök som gjorts blevo de först något beska, men då de kokades i vad på hushållsspråket korta spad, gick beskheten bort, och smaken blev ungefär som på jordärtskockor..

På förfrågan meddelades, att även lindblommor lämna ett utmärkt te.

Även blad av hallon och björnbär kunna användas till te. För att få färgen litet mörkare rekommenderas att omförvälla bladen, och skära sönder dem i bitar.

I likhet med vad å andra orter är fallet komma de i Katrineholm praktiserande läkarna att under sommaren uppdela arbetet på söndagarna så, att en av dem alltid då är tjänstgörande.

Då nattbanmästaren Andersson, Katrineholm, i onsdags kväll jämte sin fru färdades å cykeldressin från Strångsjö till Katrineholm och hunnit ett stycke från förstnämnda station, råkade fru A. av någon anledning falla av dressinen. Härvid bar det sig ej bättre än att hon fick vänstra underbenet avbrutet och måste för vård föras till Kullbergska sjukhuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!