Salig blandning i Strandgårdens önsketimme

Stora känslor uttryckta i musik fanns i rummet när Katrineholms rundradio sände "Önsketimmen" från Strandgården på torsdagseftermiddagen.Där var både Tom Jones våldsamma "Delilah", stillsamt romantiska "Under ekars djupa grönska" och kraftfulla "Anthem" från "Chess".

Katrineholms rundradio sände programmet "Önsketimmen" från Strandgårdens äldreboende. Yngve Larsson står beredd, och vid teknikbordet Tord Jönsson och Peter Engström.

Katrineholms rundradio sände programmet "Önsketimmen" från Strandgårdens äldreboende. Yngve Larsson står beredd, och vid teknikbordet Tord Jönsson och Peter Engström.

Foto:

Övrigt2018-09-27 17:00

Många hade tagit tillfället i akt att önska en musikfavorit, och Tord Jönsson, Yngve Larsson och Peter Engström från Katrineholms rundradio såg till att sändningen flöt på med låtar och lite prat emellan.

Önsketimmen sänds en gång i månaden, och detta var första tillfället för hösten. I sommar har radiokanalen haft ledigt för semester och underhåll av teknik.

Strandgårdens äldreboende har haft besök av programmet "Önsketimmen" förut. Detta var tredje gången, och samlingssalen var fylld av publik, såväl boende som besökare utifrån. Eva Morja Lundkvist, som är aktivitetspersonal, med flera hade förberett, och det hade resulterat i radions spellista.

– Vi har gått runt och pratat och diskuterat, och så har de som önskat meddelat vad de vill höra, berättar hon.

Peter Engström och Yngve Larsson turades om att prata några ord med dem som valt musik, och Tord Jönsson rattade tekniken.

Carin Askemur hade önskat "Under ekars djupa grönska".

– Det är en låt som minner mig om min barndom. Vi växte upp i en ekpark utanför Örebro, berättade hon i programmet.

"La Paloma", i Ingmar Nordströms instrumentala version, smekte öronen. Den var önskad av Erik Östdal Gustavsson.

Fjorton låtar av skilda slag hann man med under en timme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om