Greta Lundhe kom från Småland, från Västra Torsås församling där föräldrarna hade ett litet ställe som hette Horjemo. De hade djur till husbehov, och pappan arbetade med att snida träfigurer. Syskonen var sju till antalet.
Efter 6-årig folkskola började Greta Lundhe jobba som hembiträde runt om i Småland. När hon var i 20-årsåldern flyttade hon till Göteborg där hon hade en syster. Där fick hon jobb i olika Konsumbutiker.
I Göteborg träffade hon sin blivande make Nils Lundhe som arbetade på SKF. Efter några år flyttade paret till Katrineholm, som Nils kom ifrån, och byggde sig ett hus i Laggarhult. De gifte sig vid Gretas föräldrahem i Småland.
I yngre dagar älskade Greta Lundhe att dansa.
‒Hon var full av bus och spex, och gillade att klä ut sig, även på ålderns höst. Hon tyckte om spex och maskerad, och hon berättade roliga historier på fest. Hon var en väldigt social person, säger dottern Eva Lundhe.
Gretha Lundhe tyckte mycket om att jobba och vara i sin trädgård, sköta om blommorna och mata fåglarna, och att vara i skogen på hösten och plocka svamp, blåbär och lingon.
‒Att sitta på en stubbe i skogen och dricka kaffe, det tyckte hon var härligt. Det gjorde hon så sent som för tre år sedan, då hon var med och plockade svamp, berättar Eva Lundhe.
Gretha Lundhe hade en förmåga att glädja sig åt lite.
‒Hon var en väldigt varm och snäll, omtänksam, människa. Och hon var så väldigt nöjd och tacksam över allt.
Maken Nils avled 1981. Senare träffade Gretha Lunde Henry Hagström som hon blev sambo med fram till hans död 2008.
Sedan förra våren hade Greta Lundhe sällskap i sitt hus av svägerskan Torborg "Bojan" Lundhe.
Gretha Lundhe hade aldrig legat på sjukhus eller varit sjuk. Att få bo kvar i sitt hem var viktigt för henne. Det gjorde hon också, och hon slutade sina dagar hemma i sitt hus.
Närmast anhöriga är dottern Eva, barnbarnen Ida och Malin, och barnbarnsbarnet Kasper, samt svägerskan Bojan.