Du kan nominera

Känner du till en person eller en förening som du tycker borde få Sörmlandsmedaljen? Då kan du lämna förslag till länsstyrelsen.

Margareta Helgesson på anhörigcentralen i Katrineholm var den första mottagaren av Sörmlandsmedaljen. Foto: Anna Z Kjellander

Margareta Helgesson på anhörigcentralen i Katrineholm var den första mottagaren av Sörmlandsmedaljen. Foto: Anna Z Kjellander

Foto:

Övrigt2018-04-26 17:45

Alla sörmlänningar är välkomna att nominera kandidater till Sörmlandsmedaljen, senast den 14 maj.

Syftet med Sörmlandsmedaljen, som delas ut en gång per år, är enligt stadgarna att "hedra personer med anknytning till Södermanlands län och som utfört betydelsefulla insatser för länet". Länsstyrelsens råd, med landshövding Liselott Hagberg som ordförande, utser medaljören.

Det är ett tillfälle att lyfta fram förebilder och visa på de goda exempel som finns i länet, framhåller landshövdingen.

Den första Sörmlandsmedaljen delades ut 2009 och gick till Margareta Helgesson, anhörigstödjare i Katrineholm, som under många år "med värme, engagemang och uthållighet byggt upp en verksamhet som ger stöd till ett stort antal anhöriga", som en del av motiveringen löd.

2015 fick då avgående kulturchefen i Vingåkers kommun Sörmlandsmedaljen "för betydelsefulla insatser och ett brinnande engagemang för kulturen i Vingåkers kommun och Södermanlands län".

Året därpå premierades Maria Printz för "betydelsefulla insatser inom sörmländskt mathantverk", och 2017 fick Mohammed Mouaid Sörmlandsmedaljen för sitt brinnande engagemang för unga i Sörmland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om