Bingo i Barfotagränd och pubkväll i Lövet

På Vallgården i Valla ordnas en hel del extra den här veckan, likaså på de andra äldreboendena i Katrineholms kommun. Det är äldrekulturveckan och det bjuds till exempel på bingo i Barfotagränd och pubkväll i Café Lövet på Lövåsgården.

Höstfint på innergården med frukt, cyklamen och ett arrangemang från skogen.

Höstfint på innergården med frukt, cyklamen och ett arrangemang från skogen.

Foto:

Övrigt2018-09-26 13:45

I år var det Vallgårdens tur att hålla invigning av äldrekulturveckan. Susanne Claesson, enhetschef på Vallgården i Valla och Malmgården i Sköldinge, höll i det hela.

50, 60 gäster hade kommit för att vara med. På Vallgården fanns marknad, loppis och kaffe med dopp, och Thomas Sidén underhöll med musik och sång.

– Vi sålde slut på aroniasaften. Vi plockar bär från buskarna här ute, berättar kulturombudet Agneta Arnell när Kuriren besöker Vallgården på tisdagen.

Hon förbereder för dagens korsordslösning.

– Korsord kör vi ett par gånger i veckan. Det är poppis här på Vallgården.

Kaffebordet dukas och en stor bukett med vita dahlior kommer på plats, från en trädgård i närheten. Buketten såväl som kaffebrödet kommer från nätverkare, personer som hjälper till på äldreboendet.

– Mycket gott! Och varierat är det också, berömmer Rolf Wigur.

– Vi har fem, sex nätverkare som hjälper till. Utan dem skulle det inte gå. De är bra, säger Agneta Arnell.

Vid bordet sitter även Viola Ceide Magnusson. Hon kommer varje dag till sin man Karl Gunnar Magnusson.

– Korsord har vi börjat med sen vi kom hit. Förut hann vi inte, vi hade affär, Park och trädgård i Flodafors, och fem hundar, västgötaspetsar, säger Viola Ceide Magnusson.

En av dagens aktiviteter är tipspromenad i det fina höstvädret. Per Åkerström är med, innan han beger sig till korsordsstunden. Han har bott på Vallgården i ett år, jobbade tidigare på Bilspedition och körde lastbil.

– Det är jättebra på Vallgården. Värst är att maten är så god. Det är lyxmat, säger han och menar att han äter för mycket.

Per Åkerström gillar tipspromenad.

– Det är roligt. Bara det händer något. Lördagar och söndagar jobbar de inte, terapeuterna. Då vet man inte vad man ska göra.

– Vi har en boulebana. Där spelar vi. Ingen kan, men vi kastar i alla fall, säger han.

På onsdagen var det gympa och senare bio på Vallgården. Torsdag är äppeldag, och dagen därpå blir det fredagsmys.

Äldrekulturveckan

Alla äldreboenden i Katrineholms kommun deltar.

Pågår 24-28 september.

Program finns för Vallgården, Almgården, Norrgläntan, Lövåsgården, Malmgården, Pantern, Igelkotten, Yngaregården, Furuliden och Strandgården.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om