Sätt smak på en 100-åring

2017 fyller Katrineholms-Kuriren 100 år. Det ska vi förstås se till att det smakar! Men hur? Nu efterlyser vi ditt jubileumsrecept från bakbordet.

KATRINEHOLM/VINGÅKER2016-04-23 07:00

Ett jubileum ska smaka. Det tycker vi på Katrineholms-Kuriren, som gärna fikar kaffebröd till våra kaffepauser. Ja, inte varje dag, men då och då, och då kalasar vi på allt ifrån pajer och tårtor till småkakor eller en knäckemacka.

När vi fyller 100 år vill vi gärna kunna duka upp en riktig buffé av tilltugg skapade på bakbordet. Vi vill sätta smak på vårt jubileum med allt från limpor, vetebullar och småkakor, till mjuka kakor, tårtor och bakelser. Men vi vill att de där 100 åren ska smaka lite speciellt och extra festligt, och helst på ett vis som är hållbart och värt att föra vidare till framtida brödätare.

Men hur smakar ett bakverk värdigt en 100-åring? Vilka smaker är det som gäller? Kanel, kardemumma, vanilj eller rosmarin? Eller kan det vara så att grädde och choklad är det enda som är värdigt en 100-åring? Kan det bli hallonmousse som behövs eller är det en enkel småkaka som är det som funkar bäst i det långa loppet och håller sisådär 100 år till?

Nu inleder vi jakten på de smarrigaste recepten, de som vi kan förknippa med vårt 100-årsjubileum, och vi inbjuder dig att skicka in bidrag. Hur vill du att 100-årsjubileet ska smaka? Posta eller mejla ditt förslag på ett 100-årsbakverk. Vi kommer att provbaka, provsmaka och sedan publicera våra favoriter under 100-årsfirandet. Och sannolikt hinner vi göra några nedslag hos några av er bagare också!

Kanske kan de insända förslagen bli till en egen receptsamling?

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om