Anita tog realexamen vid Katrineholms Högre allmänna läroverk, föregångaren till de nutida gymnasieskolorna och inte helt självklart för dåtidens flickor att genomföra. Hon lade sedan grunden till sin yrkesbana, inom restaurang och turistnäring, genom att genomgå Benninge hushållsskola.
Hon har i sin yrkesroll drivit restaurangen på golfklubben Jättorp. Hon var periodvis verksam vid Eriksbergs slott där jaktsällskap var inackorderade med helpension. Anita drev bruksmässen i Forssjö på 1970-talet. Frukost, lunch och middag erbjöds de anställda och gästande arbetare på sågen. Man kunde också boka för festligheter.
Privat var Anita en människa med intresse för miljöer och mänsklig samvaro. Hon var intresserad av andra kulturer och reste gärna med sin livskamrat, Nisse. Från exotiska platser, där kontinenten Afrika är ett exempel, till långa cykelexpeditioner med väninnor. Grekland blev tidigt ett favoritresemål.
Hon hade ett stort intresse för svenska äpplen och kunde lyriskt beskriva både äppelsorter såväl som geografiska ”äppeldistrikt”, till exempel Kivik. Till det sistnämnda resmålet styrdes kosan åtminstone en gång per år.
Förutom dessa intressen tillbringade Anita gärna också tid på golfbanan där hon var en duktig utövare. Hon kombinerade gärna sitt reseintresse med golfintresset.
Hennes sociala patos återspeglades också i hennes gärning inom Röda Korset. Anita gick tidigt med i dåvarande Stora Malms Röda kors-krets.
År 2003 rapporterades det om hur hon blev vald till ordförande i skenet av stearinljus. Att ett strömavbrott skulle hindra Anita eller de övriga närvarande Röda kors-medlemmarna fanns inte på kartan. Man var som Röda kors-krets mitt uppe i en dynamisk period. Tillsammans med fem andra kretsar i kommunen startades Mötesplats Kupan, som idag är en second hand-butik och en mötesplats.
Anita spelade en nyckelroll under denna omvälvande tid. Röda Korsets lokalavdelningar förvandlades från att ha varit traditionella, lokala välgörenhetsorganisationer till att i samverkan nationellt skaffa sig ekonomiska muskler för att bedriva internationell hjälpverksamhet.
Efter sin yrkesverksamma tid blev Anita mer och mer en central kraft i den nybildade verksamhet som numera benämns Katrineholms Röda korskrets. Genom Anitas tongivande medverkan har kretsen förvandlats till en aktör i samhället som sysselsätter mer än 100 frivilliga.
Genom att Anita verkade som föreståndare för den lokala second hand-verksamheten skapade hon med sina kollegor och medarbetare en modern organisation, som i takt ned tiden inte bara genererar ekonomiska medel till olika katastrofplatser och oroshärdar i världen. Anitas Röda kors är också en lokal viktig aktör när det gäller återbruk och att tillvarata resurser. Både mänskliga och materiella.