En 30-åring som gillar kontraster i livet

På måndag fyller Karin Carlsson 30 år. Efter svängar i London, Göteborg och Linköping är advokaten från Sköldinge nu tillbaka hemma i Sörmland, och stortrivs.

18 april 2015 00:00

Karin Carlsson är advokat till yrket, hennes man är sjöman. Hon trivdes som fisken i vattnet i London, men tänker aldrig flytta från Sköldinge igen. Hon gillar kontrasterna i livet, helt enkelt.

En snart 30-årig resa är tillbaka där den började. Karin Carlsson föddes och växte upp i lilla Sköldinge. När det var dags att utbilda sig flyttade hon till Göteborg men via ett år i London, ett i Nyköping och ett i Linköping är hon nu tillbaka i Sörmland. I januari i år gick flyttlasset från ett hus på föräldrarnas mark i Sköldinge till en egen liten gård ett par stenkast bort.

– Det känns jätteskönt, jag tänker aldrig flytta igen. Sörmland är ju oslagbart fint med sina skogar och öppna landskap, och alla vackra gamla byggnader, säger Karin Carlsson.

På dagarna sysslar hon med humanjuridik på en advokatbyrå i Katrineholm, där hon också har blivit delägare. Stundtals är det mycket att göra på jobbet, då är det skönt med en promenad hemma på landet för att rensa huvudet.

– Det går lite i perioder, ibland är det väldigt mycket att göra. Det gäller att ta chansen och njuta när det är lite lugnare. Men det är väldigt roligt på jobbet också, jag kan få en otrolig kick efter en lyckad förhandling.

Efter gymnasiet flyttade Karin Carlsson till London tillsammans med en kompis och jobbade på ett glassföretag vid Leicester square i ett år.

– Det var en fruktansvärt rolig och bekymmersfri tid och visst kan jag längta tillbaka då och då. Jag har nog lite storstadsmänniska i mig, anonymiteten och pulsen kan locka ibland.

Men nu för tiden räcker det med kortare shoppingresor till Stockholm och andra städer för att stilla storstadsbehovet.

Födelsedagen firas på söndagen med släkt och vänner. För tillfället är mannen i huset på en båt i Norge i fyra veckor.

– Vi får se om han har planerat något, säger Karin Carlsson.

Har du någon 30-årskris?

– Nej, det tycker jag inte. Många i min ålder skaffar ju barn och sådär men jag har så mycket att tänka på med jobbet och gården.

Gården ja, ett par hagar och en bit skog ingick i köpet, och ett stort stall. Men några djur har de inte, än. Karin vill ha höns, hennes man vill ha "alla möjliga djur".

– Vi får se vad det blir, men vi vill utveckla gården på något sätt.

Karin Carlsson fyller 30 år den 20 april

Ålder: Fyller 30 år på måndag

Firar: hemma med släkt och vänner

Bor: På en gård utanför Sköldinge tillsammans med sin man

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Henrik Norling