Sollefteåfödde Rolf Edström började sin bana som underhållare redan i 17-årsåldern då han bodde i Björkvik. Han var med i starten av Björkviksrevyn som på 1950-talet turnerade runt i Sörmlandsbygden.
Pappans arbete som Konsumföreståndare gjorde att familjen ofta flyttade då pappan bytte butik. Rolf Edström hann därför gå i fyra olika skolor under sin folkskoletid. Senare utbildade han sig till styckmästare och blev så småningom själv föreståndare inom kooperationen i Tumba. Med ett växande politiskt engagemang fick han uppdrag som politiker för Socialdemokraterna. En aspiranttjänst vid Arbetsförmedlingen ledde till en cheftjänst i Norrtälje, där han även var politiker och nämndeman.
Rolf Edström och makan Barbro fick två döttrar – Paula och Louise.
Efter en mängd politiska uppdrag fick han en dag nog och lämnade den politiska arenan. I stället började han att skriva revyer och fick stort gensvar av publiken. Under sju år var Rolf Edström revykung i Norrtälje innan han efter en skilsmässa så småningom flyttade till Katrineholm, där han drog i gång Katrineholms-revyn. Underhållning under namnet "Måndagsträffen", som han tidigare arrangerat i Norrtälje, tog han också med sig till Stadsparken i sin nya bostadsort. Dessutom startade Rolf Edström "Den levande julkalendern" som under december månad under flera år spelades på Stortorget i Katrineholm inför en publik bestående av många barn. Han skrev manus och höll i trådarna för folklustspelet "Bondbröllop" i Björkviks kyrkoruin och vid Stora Malms vägkyrka, läste dikter i ett Dan Andersson-program, höll sommarteater vid Stora Djulö i Katrineholm och var nationaldagstalare 2014.
Under 20 år var han ordförande för Katrineholms Arbetarteater och blev år 2001 Katrineholms kommuns kulturstipendiat samt utsågs till ABF Sörmlands kulturprisstipendiat 2011.
Rolf Edström var även kyrkvärd i Katrineholms kyrka på Norr och borgerlig begravningsofficiant samt satt med i styrelsen för Fonus.
Närmast anhöriga är döttrarna Paula och Louise samt särbon Siv.