Bred satsning på Djulö

15 januari 2019 08:04

Kuriren för 50 år sedan

Bred satsning på Djulö. Värdshus, trestjärnig campingplats, strövområden och motell planeras i stort turistprojekt.

5.100 lägenheter behöver byggas i Katrineholms kommunblock under perioden 1966 till 1980. Beräkningarna har gjorts på grundval av bl. a "Länsplanering 67" som utarbetats på länsstyrelsen och som visar att befolkningsökningen i blocket torde bli 4.000 samtidigt som antalet hushåll ökar med 2.700.

EEC-minister: Varje bonde bör ha 40 kor 1980!

"Hjärnan" bakom det stora tågrånet i Storbritannien för fem år sedan. Bruce Reynolds, 38 år, dömdes på tisdagen till 25 års fängelse av en domstol i Aylesbury.

Vargungeavdelningen i Vannala i Vingåker höll julfest för vargungarna och deras föräldrar i lokalen vid Vannalaplan på tisdagskvällen. Under hög stämning dansade man kring granen och Lennart Kihlgren bestod dragspelsmusiken. Sång och tävlingslekar var det dessutom. Kaffe och saft serverades och barnen fick gottpåsar. Fruarna Anna-Lisa Ericsson (Akela) och Greta Andersson (Balo) höll i festtrådarna.

Kuriren för 25 år sedan

En falsk telefonintervjuare som ringer mitt i natten och ställer närgångna frågor om sex och samlevnad har upprört många kvinnor i Mellansverige. Mannen, som ägnat sig åt den här terrorn i ett par år, säger att han ringer från Statistiska centralbyrån.

I går invigdes den nya byggnaden vid Västra skolan. Med inflyttningen i de nya lokalerna har kommunen kommit en bra bit på väg med att förlägga all verksamhet vid Västra skolan på samma sida om Storgatan. Skolbygget är också en viktig bit i kommunens satsning på Norr, där man tidigare invigt nya lokaler vid Östra skolan.

Kuriren för 10 år sedan

Över 100 mil på snöskoter. Låter det lockande? Det är åtminstone vad fyra killar från västra Sörmland ska ägna sig åt med start i morgon. Exakt hur långt det är skotervägen mellan Sälen och Tärnaby vet inte Kenth Bååth, Johan Nilsson, Patrik Sönnerfors och Per Ohlson, men någonstans mellan 100 och 120 mil lär det vara.

Vänortsutbytet med tyska Mühltal är i allra högsta grad levande. Konstföreningen Söder om sjön fortsätter den traditionen och bjuder in kollegor till påskutställningen.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carina Ekdahl