Sverige under belägring av naturkrafter och landstingsråd

De stora hemska bränderna som ger förödande följder för vår viktigaste exportvara skogen och den envisa torkan som förorsakar stora problem för vår livsmedelsproduktion, har satt Sverige under belägring av oanade naturkrafter.

1 augusti 2018 05:00

Hela Europas tillgängliga brandförsvar har engagerat sig i och kommit till undsättning för att hjälpa Sverige och vårt eget hårt kämpande brandförsvar. Vår egen räddningstjänst har ställt upp genom att ledig brandpersonal anmält sig att bistå och avlösa sina kollegor som kämpat länge mot vresiga naturkrafter. Alla räddnigningsinsatser ger stor respekt och skapar trygghet.

Ett annat område där kris skapar problem är sjukvården, eller för att vara exakt, den politiska ledningen av sjukvården. Den professionella personalen kan inte rå för att vårdplatser saknas, att det är långa väntetider på akutmottagningar och att behandlingar skjuts upp. Vad gör den högsta ansvarige politiska ledningen åt detta?

I en intervju med landstingsrådet Mattias Claesson i tidningen Sörmlandsbygden har han tagit semester och jobbar i hustruns kafé där han bakar chokladbollar och brer räkmackor. Här har vi alltså anledningen till sjukvårdskaoset. Vi kan bara hoppas att hustrun är så nöjd med landstingsrådets talangfulla insatser vad gäller bakning att han kan bli heltidsanställd på kaféet och någon person med större respekt för uppdraget inom sjukvården tar över.

Alf Karlman

Landsbygdspartiet oberoende Södermanland

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!