Vi vill öka tryggheten och ta Sverige ur krisen

Poliserna ska bli fler och ges ökade befogenheter, skriver Sverigedemokraterna.

Poliserna ska bli fler och ges ökade befogenheter, skriver Sverigedemokraterna.

Foto: Adam Ihse / TT

Debatt2020-10-21 05:28
Det hĂ€r Ă€r en debattartikel. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Sverigedemokraternas höstbudget Ă€r en investering i trygghet och tillvĂ€xt. Genom att stimulera köpkraft, jobbskapande och tillvĂ€xt lĂ€ggs grunden för snabb ekonomisk Ă„terhĂ€mtning. SĂ„ ser en trygghetsskapande tillvĂ€xtpolitik ut – pĂ„ riktigt.

I tider av ekonomisk kris krĂ€vs extraordinĂ€ra Ă„tgĂ€rder som fĂ„r hjulen att snurra. Ökad konsumtion Ă€r i detta hĂ€nseende av högsta relevans. Vi föreslĂ„r dĂ€rför ett statligt engĂ„ngsbidrag riktat till varje svensk medborgare folkbokförd i landet pĂ„ 10 000 kronor. För barn under fem Ă„rs Ă„lder Ă€r summan 5 000 kronor. Alla ska omfattas, ung som gammal, sjuk som frisk, arbetande som arbetslös. RĂ€ttviseaspekten Ă€r central.

För att ytterligare öka tempot i ekonomin vill vi dessutom se generella skattesÀnkningar kopplade till att anstÀlla och behÄlla personal.

En förutsĂ€ttning för tillvĂ€xt Ă€r trygghet. Den politik som vĂ€nsterliberalerna sĂ„ kallhamrat drivit igenom har byggt dagens otrygghet. För att vĂ€nda pĂ„ detta krĂ€vs att vi sĂ€tter stopp för fortsatt import av brottslighet. Den ansvarslösa invandringspolitiken mĂ„ste upphöra samtidigt som vi genomför rejĂ€la satsningar pĂ„ hela rĂ€ttsvĂ€sendet.

VĂ„r budget Ă€r ett knockoutslag mot brottsligheten. Straffrabatter ska bort. UtlĂ€nningar som begĂ„r grova brott ska utvisas. Vi lĂ€gger 5,3 miljarder pĂ„ att fördubbla antalet fĂ€ngelseplatser. Poliserna ska bli fler och ges ökade befogenheter. Vi höjer lönen för poliser i yttre tjĂ€nst med upp till 6 000 kronor mer i mĂ„naden. Åklagarmyndigheten och domstolsvĂ€sendet ska stĂ€rkas. 

Hade övriga partier lyssnat pÄ oss under de senaste 10 Ären hade lÀget sett annorlunda ut. TyvÀrr har de i stÀllet lagt 100 tals miljarder pÄ invandring och stora satsningar pÄ andra lÀnders medborgare. Notan betalas nu av de svenskar som behöver samhÀllets stöd allra mest.

För att rĂ€dda vĂ€lfĂ€rden krĂ€vs att vi sĂ€tter vĂ„ra egna medborgare före stora miljardrullningar utomlands. Pengarna behövs hĂ€r och de behövs nu – hos medborgarna, kommunerna och regionerna. Det Ă€r dags att vi börjar investera i trygghet och tillvĂ€xt i Sverige.


Jimmie Åkesson (SD)
Partiledare

Oscar Sjöstedt (SD)
Ekonomisk-politisk talesperson