Vi skapar ett renare, snyggare och tryggare Katrineholm

Debatt 15 december 2021 21:04
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En kommun ska vara en plats där både kropp och själ får möjlighet att utvecklas och må bra. Föreningslivet stärks med ytterligare två miljoner kronor för att kunna utveckla bra fritidsmöjligheter.

Lekparker utvecklas till mötesplatser för social samvaro och lockelse till lek och rörelse vilket Strångsjös nya lekpark är ett gott exempel på. Vi fortsätter att bygga ut Sveaparken med bland annat vattenlek och en av lekparkerna i Julita rustas upp nästa år.

I likhet med Sköldinges nyrenoverade motionsspår ska vi förbättra banunderlaget i Biespåret. I Bie görs även en nödvändig renovering av klubbhuset.

Vandringsleder ska stärkas med bättre underlag och kompletteras med sittplatser. Det nya utegymet i Forssjö är uppskattat och nästa år byggs ett utegym på norr. I anslutning till Stensättersskolan med en fullstor idrottshall anläggs en multisportarena.

Djulöområdet är en pärla i vår kommun och campingen ska på sikt utvecklas. En ny vandringsled längs vattnet och ett nytt hundbad ska anläggas. En hinderbana för barn, en Kottebana, ska locka de yngsta barnen till lekfull aktivitet.

I Björkvik växer en skolskog fram där utomhuspedagogik och skogsutflykter kan bedrivas och i Valla förbättras utemiljön med bland annat nya träd.

Sportcentrum har förstärkts med en ny modern isarena och servicebyggnad och en utbyggd gymnastikhall. Belysningen runt Backavallen förbättras, så även vägen till Stalls Backe för ökad trygghet och säkerhet. I alla kransorter förbättras belysningen till mer energieffektiv. 

Bowlinghallen moderniseras med interaktiv bowling. Nyhemshallen renoveras med nytt golv och läktare. 

Den nyinvigda Boulehallen skapar möjligheter för fler målgrupper att upptäcka boulespelet som skapar aktivitet och social samvaro.

Vi fortsätter att utveckla klimatsmart mat i våra kommunala kök. I vår öppnar vi en ny restaurang på Duvfegården för att även där kunna tillaga mat från grunden av svenska och lokala råvaror, baka eget bröd och servera säsongsanpassat salladsbord. På Järvenskolan och Stensättersskolan som startar hösten 2022 blir det nya moderna kök och restauranger.

Vårt arbete med att trafiksäkra staden fortsätter och för att motivera och underlätta cykling året runt gör vi ett nytt försök med sopsaltning på våra huvudcykelstråk.

Service- och tekniknämndens arbete skapar tack vare sina medarbetare ett renare, snyggare och tryggare Katrineholm. Där finns kunskap och engagemang för att ge oss medborgare och besökare en god service och en kommun att trivas i och vara stolt över.

 

Anneli Hedberg (S)
Helena Gärtner (M)
Ordförande och vice ordförande service- och tekniknämnden


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa