Sörmland skulle kunna skötas bättre

Debatt 12 juli 2022 20:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige är ett fantastiskt land men kan skötas bättre. Jag kandiderar till riksdagen för att vi behöver stärka tryggheten, företagsamheten och framtidstron i Sörmland. 

 Om du ska vara fri som människa så måste du kunna vara trygg. Oavsett vem du är och var du bor. Trygghet är en förutsättning för allt annat.

Det behövs krafttag mot kriminaliteten och mod för att hantera frågor som begränsar människors frihet. Men trygghet handlar också om att vård finns nära, att skolan fungerar, att tågen går och att vägarna är farbara. Och inte minst om att få känna sig trygg i friheten att få göra egna livsval och forma sitt eget liv.

 

Företagsamhet skapar inte bara jobb och resurser till vår välfärd. Den är också motorn i den gröna omställningen, uppfinner nya lösningar och ger oss mat på borden.

Förutsättningarna för våra företagare måste stärkas. Dels för att få fler sörmlänningar i jobb i stället för på bidrag. Men också för att Sörmland ska vara en plats där du kan förverkliga dina drömmar – och där vi driver utveckling. Vi behöver ta rejäla grepp för att minska regelkrångel, ta bort onödig byråkrati och sänka kostnader.

I ett läge där utanförskapet har blivit en tickande bomb behöver vi inte bara ett bidragstak, så att det alltid lönar sig mer att arbeta, utan även sänka företagens kostnader för att anställa. En framgångsrik arbetslinje kräver en genomtänkt företagarlinje.

 

Sörmlänningarna ska känna att de får valuta för skattepengarna. I dag upplever allt fler att samhällskontraktet inte håller, att skola, vård och trygghet brister – trots att de jobbar hårt och betalar höga skatter. Många människor, inte minst på landsbygden, tycker att staten kör över dem i alltför många frågor.

Det är varken rimligt eller rättvist. En stärkt framtidstro går hand i hand med minskad politisk klåfingrighet och större möjlighet för människor att själva forma sina liv.

Tycker du som jag, att Sverige är fantastiskt men kan skötas bättre? Rösta på Moderaterna och på en kandidat som kommer att arbeta hårt för att ge Sörmland och Sverige mer av trygghet, företagsamhet och framtidstro. 

Anna af Sillén (M)

2:e vice ordförande, Kommunstyrelsen i Nyköping


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa