Rösta för en kyrka som välkomnar alla

Det är endast med er röst som kyrkan kan fortsätta vara den folkkyrka som ni vill ha, skriver Peter Vogt (S) för Socialdemokratiska kyrkogruppen i Vingåkers och Österåkers församlingar.

Det är endast med er röst som kyrkan kan fortsätta vara den folkkyrka som ni vill ha, skriver Peter Vogt (S) för Socialdemokratiska kyrkogruppen i Vingåkers och Österåkers församlingar.

Foto: Roger Culmsee

Debatt2021-09-02 21:11
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Söndagen den 19 september är det kyrkoval till kyrkofullmäktige, kyrkomötet och stiftsfullmäktige. Ni som är medlemmar i Svenska kyrkan får då en möjlighet att med er röst påverka hur kyrkans inriktning ska vara under fyra år framåt. För ni tänker väl använda er demokratiska rättighet att rösta i detta val?

Inte?

Låt oss då berätta varför ni ska rösta i detta val. Ni ska rösta i detta val för att i sann demokratisk anda rösta på hur ni vill att de representanter som sitter i de olika fullmäktigen och stift ska föra kyrkan framåt. Det är ni som röstar som påverkar om kyrkan ska vara en inkluderande eller icke inkluderande kyrka, där allas lika eller inte lika värde ska gälla.

Socialdemokraterna i Vingåkers och Österåkers församlingar har under den gångna mandatperioden sett till att kyrkorna blivit mer inkluderande. Alla som ville komma till våra kyrkor, oavsett vilken tro man hade skulle känna sig välkomna in i den kyrkliga gemenskapen, vilket har varit viktigt i den svåra tid som vi befunnit och fortfarande befinner oss i. Vidare så har församlingarna nått målet att få den efterlängtade regnbågsnyckeln som vi jobbat så hårt för att få.

Under nästa mandatperiod vill vi socialdemokrater fortsätta på den inkluderande vägen genom att stödja barn och ungdomar, ordna gemenskapsträffar, verka för alla människors lika värde och vara en öppen folkkyrka i tiden.

Tycker du detta låter intressant så vill vi ge dig ett råd: Gå och rösta i kyrkovalet och gör din röst hörd. För det är endast med er röst som det kan ske förändringar, det är endast med er röst som kyrkan kan fortsätta vara den folkkyrka som ni vill ha.

Peter Vogt (S)
Socialdemokratiska kyrkogruppen i Vingåkers och Österåkers församlingar