För företagen, landsbygden och medmänskligheten

På landsbygden finns gott om människor som symboliserar det Centerpartiet tror ryms i oss alla – kraften, företagsamheten och rådigheten, skriver Victoria Barrsäter (C).

På landsbygden finns gott om människor som symboliserar det Centerpartiet tror ryms i oss alla – kraften, företagsamheten och rådigheten, skriver Victoria Barrsäter (C).

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Debatt2022-01-31 21:10
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I en insändare från 25 januari breder C.E.G. ut sin åsikt om Centerpartiet. Framförallt går texten ut på att C inte längre skulle företräda landsbygd, jordbruk eller vara ett borgerligt parti utan att egentligen understödjas med några konkreta fakta. Liberal som jag är välkomnar jag andras åsikter och känslor om det parti jag företräder. Åsiktsfrihet och yttrandefrihet försvarar jag alla dagar i veckan. Men trovärdigheten i kritiken sänks ju kraftigt när skribenten medvetet förkortar Centerpartiet till CP. Behöver någon ta till den argumentationstekniken för att stärka sin åsikt så kan man misstänka att det övriga som framförs inte heller är särskilt genomtänkt.

För mig är det partiets syn på företagen, landsbygden och medmänskligheten som tilltalar mig mest. Jag tror på alla människors inneboende kraft och vilja. Det är den drivkraften som skapar jobb, finansierar välfärden och utvecklar vårt samhälle. För att ta vara på den behöver villkoren för näringslivet, inte minst för småföretagen, bli bättre. Människor som lägger ner tid, pengar och kraft behöver känna att samhället uppmuntrar och belönar detta.

Jag välkomnar verkligen andra partiers nyvunna intresse för landsbygden. I Sverige ska alla kunna leva och förverkliga sina drömmar, oavsett var man bor. På landsbygden finns gott om människor som symboliserar det Centerpartiet tror ryms i oss alla. Nämligen kraften, företagsamheten och rådigheten. Men här finns många orimliga villkor som behöver förändras. Vi behöver minskat regelkrångel, en rimlig infrastruktur med mobiltäckning, bredband och farbara vägar och att ambulans och polis kommer när de behövs. Här är det Centerpartiet som konsekvent driver på med konkreta förslag.

Medmänskligheten då, vad menar vi med den? Jo, såhär. Ingen ska dömas för vad man är utan vad man gör. Centerpartiet är emot att klumpa ihop människor i grupper och döma utifrån grupptillhörighet. Varken hudfärg, kön, födelseland eller utbildningsnivå spelar någon roll. Det är hur du beter dig och vad du gör som avgör om du förtjänar respekt. För att exemplifiera: att kalla någon eller en grupp människor för CP är något man gör.

Tack för din åsikt om Centerpartiet C.E.G. Det här är min.

Victoria Barrsäter
Riksdagskandidat Centerpartiet