En satsning på aktivitet, trafiksäkerhet och hållbarhet

Katrineholms äldsta trafikljus vid Västgötagatan/Vingåkersvägen ersätts med en cirkulationsplats för en tryggare trafikmiljö, skriver S och M.

Katrineholms äldsta trafikljus vid Västgötagatan/Vingåkersvägen ersätts med en cirkulationsplats för en tryggare trafikmiljö, skriver S och M.

Foto: Rebecka Jonsson

Debatt2020-11-27 05:41
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Nästa år fortsätter vi socialdemokrater och moderater att utveckla Sportcentrum. Den utdömda servicebyggnaden på Backavallen rivs och ersätts med en ny fräsch byggnad för omklädning och vaktmästeri. 

Det blir en naturlig fortsättning av Backavallsprojektet där isarenan ingår. Arenan har blivit väldigt populär då många vill åka skridskor. Även i år har vi en skridskobana på torget. 

I den lilla ishallen där framförallt konståkning och ishockey spelas behövs en ny sarg och ett plexiglas för att dessa sporter ska kunna kombineras på bästa sätt. Det ger framför allt konståkningen, där många flickor tränar och tävlar, goda förutsättningar att kunna bedriva elittävlingar. 

Gymnastikhallen är en av de mest nyttjade av idrottshallar, både av lokala föreningar och externa gäster. Många barn och ungdomar vill träna gymnastik och mer yta behövs för att kunna ta emot alla. Därför bygger vi ut gymnastikhallen så att fler kan beredas plats. Samtidigt bygger vi in delar av utebanorna för boule vilket ger bra förutsättningar för boulespel året runt.

Uteträning har blivit mer och mer populärt, inte minst i dessa tider då vi avråds från att träna inomhus. Nästa år anlägger vi vårt tionde utegym, den här gången i Forssjö. Då har alla kransorter utegym och efter det står fler stadsdelar på tur.   

Vi fortsätter vårt arbete att trafiksäkra staden med att öka tryggheten och tillgängligheten med belysning, gångfartsområden och bättre säkerhet kring våra skolor. Vi vill att Trafikverket prioriterar säkra gång- och cykelvägar vid skolor på landsbygden och är beredda att 2022 medfinansiera en säker gång- och cykelväg mellan Sköldinge skola och Villahagen. 

Stans äldsta trafikljus vid Västgötagatan/Vingåkersvägen ersätts med en cirkulationsplats, vilket skapar en tryggare trafikmiljö.

Vi fortsätter även med upprustning av lekplatser, motionsspår och badplatser. Det kommer också att anläggas en efterfrågad begravnings- och minnesplats för små husdjur. 

Vi utvecklar vårt långsiktiga arbete med skogsvård och tillvaratar attraktiv tätortsnära skog för friluftsliv och ser över möjligheten att utveckla en naturskola med utomhuspedagogik. För att värna om den biologiska mångfalden inventerar vi grönytor för omställning till ängsmarker och placerar ut fler insektshotell.

Katrineholm fortsätter att utvecklas! 


Anneli Hedberg (S) 
Ordförande service- och tekniknämnden

Helena Gärtner (M) 
Vice ordförande service- och tekniknämnden