Det vi uppnått ska vi försvara med näbbar och klor

Tisdagen den 18 oktober får Region Sörmland ett nytt styre. S går i opposition.
Tisdagen den 18 oktober får Region Sörmland ett nytt styre. S går i opposition.

Debatt 18 oktober 2022 05:12
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Tisdagen den 18 oktober får Region Sörmland ett nytt styre. En svag minoritet har bestämt sig för att leda regionen. Vi socialdemokrater kommer ta oss an vår nya roll som största oppositionsparti med styrka och engagemang. 

För vi vet att sörmlänningarna vill ha mer socialdemokratisk politik. Ett Sörmland där jämlikhet och solidaritet, en stärkt välfärd och bättre arbetsvillkor leder vägen i vår region. För i valet fick inte bara fortsatt, utan även ökat förtroende. En tredjedel av alla platser i fullmäktige är nu socialdemokratiska. Vi kommer att göra vårt yttersta för att förvalta det förtroende sörmlänningarna gett oss. 

Vi är stolta över det arbete som bedrivits under den gångna mandatperioden, där vi tog oss igenom en pandemi samtidigt som vi fortsatte bygga ut välfärden i vår region. Det har gjorts stora satsningar för såväl patienter som medarbetare. Detta vill vi bygga vidare på, för vårt Sörmland kan ännu bättre. 

Vi Socialdemokrater har gått till val på ett offensivt program för förändring, med stark tyngdpunkt för att förbättra hälso- och sjukvården. Särskilt för våra medarbetare, där vi bland annat presenterade våra tio punkter för förbättrad personalpolitik. Självklart kommer vi att fortsätta kämpa för att förverkliga allt detta. 

Sörmland står inför stora utmaningar. Ett ostadigt ekonomiskt läge präglar de kommande åren och det kommer att ställa stora krav på politiken. Man behöver stå stark i sina prioriteringar för långsiktiga lösningar och utveckling som bäst gynnar alla sörmlänningar – oavsett vem man är. 

Vi i opposition kommer självklart vara beredda att ta vårt ansvar. Samtidigt kommer vi med näbbar och klor försvara det vi uppnått under de senaste åren och göra allt vi kan för att genomdriva den politik vi fick väljarnas förtroende att driva i valet. 

Vi är övertygade om att osäkra och turbulenta tider kräver en stark majoritet med en stabil och ansvarsfull politik. Nu har vi i stället en ytterst svag minoritet som styr Region Sörmland. Nu är det upp till bevis för att de är mogna att ta sig an den uppgiften. 

Monica Johansson (S)
Gruppledare regionfullmäktige Sörmland

Jacob Sandgren (S)
Vice gruppledare regionfullmäktige Sörmland


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa