Dags för en jämställdhetspakt arbetsgivare emellan

Målet måste vara att öka mäns uttag av föräldraledighet. Det skriver Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande, och Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Målet måste vara att öka mäns uttag av föräldraledighet. Det skriver Monica Johansson (S), regionstyrelsens ordförande, och Johan Söderberg (S) kommunstyrelsens ordförande i Katrineholm.

Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Debatt2022-03-27 20:16
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi socialdemokrater har länge kämpat för att heltid ska vara en självklarhet inom välfärdens yrken. Fler behöver jobba heltid, det är bara så vi kan säkra välfärden framåt. Det är också en grundförutsättning för en trygg och tillräcklig pension, och för att alla de kvinnor som arbetar inom välfärden ska bli ekonomiskt självförsörjande. Arbetet för att omvandla välfärdens deltidsfällor till framtidens heltidsarbeten har pågått i flera år. Målet är minst 90 procent heltids – och tillsvidareanställda – både för medarbetarens och medborgarens skull. Där är vi tyvärr inte än.

För att vi ska kunna utveckla välfärden krävs det att fler ställer om till heltid. Samtidigt ser vi hur deltidsarbetet breder ut sig också inom yrken där vi historiskt sett arbetat heltid. Det här ställer nya krav på välfärdens arbetsplatser. Vi måste se till att alla som arbetar inom välfärden både kan och vill arbeta heltid. Det är det självklara målet för oss socialdemokrater – ett mål som vi aldrig kommer att kompromissa om.

Mycket kan och ska göras på arbetsplatsen, och där bär arbetsgivaren ett avgörande ansvar. Samtidigt vet vi att det inte bara är arbetsplatsen som är orsaken till deltidsarbete. I så fall hade män arbetat deltid i samma utsträckning som kvinnor gör på liknande arbetsplatser. Deltidsarbete är alltså inte en sektorsfråga, utan i grunden en jämställdhetsfråga. Dagens familjenormer och strukturer leder fortfarande till att kvinnor i hög grad arbetar deltid medan män arbetar heltid. Därför kräver arbetet för heltid i välfärdens yrken också ett aktivt arbete för ökad jämställdhet. 

Vi som arbetsgivare ska göra vår del, men andra arbetsgivare behöver också göra sin. Därför vill vi skapa en jämställdhetspakt arbetsgivare emellan, med målet att öka mäns uttag av föräldraledighet och därmed kvinnors heltidsarbete. Det här arbetet måste ske såväl nationellt som i Region Sörmland och i Sörmlands kommuner. Om vi hjälps åt kan vi tillsammans se till att välfärden klarar sin kompetensförsörjning. Samtidigt säkerställer vi att en låg pension aldrig mer blir ett kvitto på ett liv i välfärdens tjänst. 

Så tar vi tillbaka kontrollen över välfärden och skapar ett mer jämställt Sörmland och Sverige. 

Monica Johansson (S)
Regionstyrelsens ordförande Region Sörmland

Johan Söderberg (S)
Kommunstyrelsens ordförande Katrineholm