Barnantalet minskar även i Katrineholm

Lekpark, gungställning, förskola i Katrineholm

Lekpark, gungställning, förskola i Katrineholm

Foto: Alice Staaf

Debatt2023-02-05 16:16
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under den senaste månaden har vi kunnat läsa artiklar om att barnafödandet minskar i Sverige och Sörmland. Så sker även i Katrineholm. 

Vi har under de senaste två åren haft en minskning av antalet barn i förskolan med 72 barn till 1 900 barn och minskningen fortsätter under 2023 med cirka 130 barn färre i förskolan och totalt 250 färre barn och elever i hela skolan. 

Under förra året gjordes en verksamhetsförändring genom att minska antalet förskolor från 26 till 24. Flera förskolor har under 2022 har haft avdelningar stängda. Men det räcker inte.

Barnminskningen sker inte i hela Katrineholm utan mest i delar av centralorten och då främst områdena Väst (Nävertorp/Värmbol) och Norr. Det gör att inte alla som arbetar inom förskolans verksamheter eller är förälder har upplevt barnminskningen utan att antalet barn har varit ganska konstant under året. 

Vi förstår därför att det kan vara svårt att se de effekter som den kraftiga barnminskningen får för verksamheten i stort.

Finansieringen av förskolan och skolan bygger på antalet barn och elever i form av elevpeng och färre barn får därför direkt påverkan på de ekonomiska ramarna.

Elevpengen har inte sänkts utan snarare höjts något för att ta hänsyn till ökade lönekostnader. Så förändringen av vår ram är inte en besparing utan en anpassning utifrån antalet barn och elever som vi bedriver verksamhet för.

Om barnantalet plötsligt visar sig öka under 2023 så kommer vi även att tilldelas mer resurser då detta stäms av kontinuerligt. 

Verksamhetschefen för förskolan tillsammans med förskolans rektorer har sett över organisationen utifrån det minskade barnantalet och la därefter ett varsel på 50 medarbetare, huvudsakligen personal utan pedagogisk utbildning.

I den fortsatta processen kan en del av den kvarvarande personalen behöva byta arbetsplats för att ersätta någon som har fått sluta och varslade som har kompetens för andra lediga tjänster inom kommunen kommer att erbjudas dessa för att så få som möjligt ska behöva sluta. 

Vårt fokus är nu att fortsätta arbeta för en förskola av hög kvalité med god personalbemanning.