Polisen avbryter det aktiva sökandet efter Ann-Margret

Klockan 21:30 på söndagen, sex dygn efter att Ann-Margret försvann, meddelade polisen att man avbryter den aktiva sökinsatsen efter henne.

Polisen har sökt med bland annat fotpatruller, hundekipage, MC och per bil, efter försvunna Ann-Margret.

Polisen har sökt med bland annat fotpatruller, hundekipage, MC och per bil, efter försvunna Ann-Margret.

Foto: Cecilia Tuohy

Julita2020-06-28 22:00

Polisen fick larmet om att Ann-Margret var försvunnen klockan 22 i måndags kväll. Redan under natten mellan måndag och tisdag inleddes sökandet efter henne, som sedan pågått i stor skala under dagarna och i mindre skala under nätterna. Man har utgått från Ann-Margrets sommarbostad i Strömkärr i Julita, norr om Katrineholm, där hon sågs senast vid 20-tiden i måndags.  

Men nu, sex dygn efter försvinnandet, avbryter man det aktiva sökandet efter henne. 

"Detta", skriver polisen på sin hemsida, "betyder inte att efterforskningarna upphör, det innebär istället ett förändrat arbetssätt, som mer liknar utredningsverksamhet. Det är självklart fortfarande angeläget att ta reda på vad som hänt henne och om möjligt finna henne vid liv". 

Därefter listar polisen de insatser som gjorts under veckan: 

• poliser från ingripandeverksamheten inklusive trafikpolisen har genomfört 87 insatser till fots, med bil och motorcykel.
• hundverksamheten har genomfört 40 insatser med sökhundar.
• polisflyget i Stockholm har genomfört 8 insatser med helikopter.
• gränspolisen har genomfört 14 insatser till fots och med bil.
• poliser med särskild utbildning på UAS (obemannad flygfarkost) har genomfört 4 insatser.

Hemvärnet har enligt polisen genomfört elva insatser och frivilligorganisationer 13. Räddningstjänsten har genomfört en insats. 

Polisen skriver att det bedöms mer ändamålsenligt att nu övergå till det förändrade arbetssättet, men vädjar än en gång till allmänheten om att hjälpa till, både med tips, iakttagelser och i sökanden arrangerade av frivilligorganisationer. 

Karta: Julita
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!